20170419

488. Μακριά. Μακριά εκεί στην Ουαλία

Pws mpainoun ta ellhnika? Ksexasa

ΟΚ το βρήκα. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο τελικά.

Δύσκολο είναι να απαρνηθείς την φύση σου. Να ξεχάσεις όλα όσα σού έχουν μάθει να πιστεύεις για ένα ένδοξο παρελθόν που ορίζει και το παρόν.

Μην πιστεύεις τίποτα.

Οτιδήποτε σερβίρεται έτοιμο, αναπόδεικτο και κυρίως με επιθετικούς προσδιορισμούς να θεωρείται τουλάχιστον ανάξιο αν όχι ύποπτο.

Οι κρίσεις και τα άρθρα γνώμης λίγη αξία έχουν στην εξέλιξη της γνώσης και της απαλλαγής του ανθρώπου από την δεισιδαιμόνια.

Μόνο ο Θεός θα σε σώσει τέκνο μου..
Αδερφέ πρέπει να ακολουθήσεις το τάδε μονοπάτι..

Όλα μοιάζουν ως μια μάχη ανάμεσα στον ηλίθιο και τον πανηλίθιο. Τον χριστιανό και τον νεοπαγανιστή. Τον δεξιό και τον αριστερό.

Δεν δέχομαι ιδεολογική, φιλοσοφική, πνευματική κατήχηση από κανέναν. Σκοπό όποιος έχει να με αφυπνίσει και καλά ή να με σώσει μπορεί απλά να πάει να γαμηθεί.

Τόσο απλά.

Ο κόσμος άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει με ρυθμό ακατάληπτο από τον ανθρώπινο νου, τόσο που τα ηλεκτρονικά υποβοηθήματα (όπως το παρόν) κρίνονται κάτι παραπάνω από απαραίτητα.

Δεν ξέρεις από που να πρωτοφυλαχτείς και πού να πρωτοεπιτεθείς.

Μόνη διέξοδος ασφαλούς, περήφανης, ποιοτικής και με νόημα διαβίωσης είναι η διαρκής αμφισβήτηση της παρελθοντικής και της παρούσας κατάστασης. Μια αμφισβήτηση γονιμοποιός ωστόσο που να καλύπτει όλα τα επίπεδα προσωπικό, κοινωνικό, πολιτικό, ιστορικό. Εκ βάθρων ξήλωμα των αντιλήψεων περί κακού και καλού, αγαθού και μιαρού.

Και όπως είπαμε - μακριά από ινστρούχτορες.

1 comment:

Anonymous said...

τι έγινε; ξαναγύρισες σε υπαρξιακό μοντ; διαμαρτύρομαι! θέλω ειδήσεις!