20110614

322. επιστροφή από Σαμοθράκη



(παράφραση ενός σιχάματος) Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ, ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΜΑΛΘΑΚΟ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΠΙΣΤΗ, ΔΕΝ ΤΡΕΦΩ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ..

ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΚΛΑΨΩ:
           -ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ
                       -ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ
                       -ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΠΟΥ
                                             -ΕΝΩ ΠΟΤέ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΑΝΘΡΩΠΕ ΣΕ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΜΟΥ ΤΗ ΔΕΙΛΙΑ..
ΑΚΙΝΗΣΙΑ. ΠΑΓΩΜΑΡΑ.
ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΟΛΑ..
ΤΟ «ΕΙΝΑΙ» ΤΑΛΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ..
ΣΥΝΕΧΕΙΑ..
ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ..
ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ..
ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ.


ΑΛΛά-

-Η ΖΩΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ, ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΕΝΑΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΤΕ ΜΙΖΕΡΙΑΖΕΙΣ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΘΕΟΥΣ, ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΤΕΛΩΝΙΑ, ΠΡΟΦΗΤΕΣ, ΜΕΣΣΙΕΣ, ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΚΤΛ.

ΤΥΦΛά ΤΑ ΠΙΘΗΚΙΑ ΚΟΠΑΝΙΟΥΝΤΑΙ, ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ..
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ!!
ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΘΑ ΤΥΦΛΩΘΕΙΣ.. ΟΠΟΤΕ,ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ? ΑΡΑΞΕ..

4 comments:

Anonymous said...

Μα δεν το βλέπεις ότι βρίσκεσαι σε μυητική διαδικασία; όπως όλοι μας. Η μύηση μας είναι η ίδια η ζωή μας. Βρίσκεσαι μπροστά στον ΄Ενοικο στο Κατώφλι. Σου προσφέρει το Κλειδί για να περάσεις αυτή τη θύρα. Στη δική σου βούληση εναπόκειται αν θα το πάρεις για να συνεχίσεις για τις επόμενες θύρες. Μόνος είσαι εκεί. Ο ΄Ενοικος δεν είναι κάτι ξένο από σενα. Είναι κομμάτι σου. Ενας δικός σου φόβος, έτοιμος να σε απελευθερώσει. Αρκεί να τον κοιτάξεις και να τον αποδεχτείς. Αποδέξου. Ακόμη και αυτό το τίποτα που θεωρείς ότι είσαι.

Δεν υπάρχει ακινησία στο σύμπαν, το ξέρεις. Ακόμη και ένα άτομο που φαίνεται ακίνητο τετραδιαστατικά, πεμπτοδιαστατικά βρίσκεται σε συνεχή κίνηση. Δεν υπάρχει θάνατος στο σύμπαν, δεν το καταλαβαίνεις; Τουλάχιστον όχι με την έννοια που τον εκλαμβάνει ο κατώτερος νους. Το Κενό είναι το πιο γεμάτο πράγμα στο σύμπαν. Η ζωή που ζούμε εδώ είναι η μεγάλη πλάνη. Αυτή η πλάνη όμως είναι που μας απελευθερώνει όταν τη δούμε.

Γιατί πρέπει πάντα να αυτοτιμωρείσαι; Και αφού γουστάρεις τόσο σαδομαζοχιστικά τον πόνο γιατί δεν τον εκμεταλεύεσαι; Γιατί δεν ανοίγεις τα μάτια στο φως να πονέσεις μια και καλή; Φοβάσαι την τύφλωση; Μα αυτή την τύφλωση οφείλουμε να επιδιώκουμε. Που ουσιαστικά δεν είναι τύφλωση αλλά λύτρωση από την ήδη υπάρχουσα τύφλωση.

Μετατοπίσου. Ακομη και μέσα στο σκοτάδι, μια μικρή μετατόπιση σε κάνει να βλέπεις αλλιώς τις σκιές. ΄Ολα είναι θέμα οπτικής. Ενα κλικ είναι, το ξέρεις. Αποδέξου και τα άλλα έρχονται μόνα τους. Με το ένα πόδι είσαι ρε στον αέρα, δεν το βλέπεις; Είναι ένα κρόνειο κομμάτι σου αυτό που φοβάσαι. Σε λίγο που ο Κρόνος σου θα κάνει μια πλήρη περιστροφή (σε κανα μήνα περίπου δλδ), τότε θα είναι που θα ξεκινήσει το ενδιαφέρον παρτ του έργου που ζεις. Ετοιμάσου...

υγ: Και σταμάτα να πίνεις τόσο πολύ.

Anonymous said...

"σερβοκινητήρες" μουτς μουτς

smile!!!!!!

C. said...

xoxoxo kala pame!!!

Anonymous said...

Ε αφού τα έχουμε ξαναπεί. ΄Αμα δεν το διασκεδάζεις, χάνεις!!!

Θ.Β.= Μέγας ΄Ελλην Bodhisattva.

Διαλογίσου πάνω του...

΄Η ψάξε περί "τρελών" φωτισμένων Δασκάλων του Ζεν και θα καταλάβεις τι εννοώ...