20120716

377. μην είμαι ρε τσικιρικιτζής, ο μαλάκας

Όταν μια δραστηριότητά σου την αναγνωρίζεις ρε συ ως α-νόητη, ά-σκοπη, ά-χρηστη γιατί τη συνεχίζεις?

Πολλές φορές θα ακούσεις ανθρώπους να λένε "δεν μπορώ, έτσι είμαι κι άμα σ'αρέσει" όταν αναφέρονται σε συμπεριφορές, δράσεις κι ενέργειές τους οι οποίες στέκονται εμπόδιο στην πλήρη ξεδίπλωση των δυνατοτήτων.

Το εφικτό μεγαλείο αν θέλεις να φτάσεις, πρέπει εκείνα τα μικρά τα σαχλά τα καθημερινά να μη σε αγγίζουν. Ακόμη κι αν ασχολείσαι με το πιο τετριμμένο, οφείλεις (σε ποιον?μα φυσικά στον εαυτό σου) να παραμένεις αλλόκοσμος.

Να θυμάσαι ότι τα άστρα που άντεξες να αντικρύσεις για μισό λεπτό όσο ήσουν ξαπλωμένος μέσα στη μαύρη θάλαττα μπορείς να τα διατηρήσεις μέσα σου. Ας το οργάνωνες καλύτερα μαλάκα για τόσο λίγο που κάθησες. Έστω όμως κι αυτή η μικρή επαφή με το πρακτικώς αντιληπτό άπειρο ήταν για σένα και για κείνη, τους απειροστούς, η πιο ισχυρή δόση του απροσδιόριστου σε εκείνο το δεδομένο χωροχρονικό σημείο.


Κάτσε τώρα πάλι Δευτέρα πρωί να χαίρεσαι που πήραν παράταση οι δηλώσεις εισοδήματος και δεν έχασες το αφορολόγητο επειδή ήσουν εκπρόθεσμος και μαλάκας που δεν μπόρεσες να συμπληρώσεις μια αίτηση να πάρεις κλειδάριθμο, ψάξε να δώσεις τη σακαράκα σου για απόσυρση για να πάρεις μια άλλη σακαράκα, παρακάλεσε να σε πάρουν να δουλέψεις τζάμπα σε κανά αντλιοστάσιο αποχέτευσης για να γίνεις έμπειρος μηχανικός, στείλε χίλια mails ενώ αν κάνουν τον κόπο να σου απαντήσουν αρνητικά να είσαι κι ικανοποιημένος, ονειρέψου ότι χειρίζεσαι με ευχέρεια τα toolboxes του MATLAB ενώ δε γνωρίζεις να γράψεις ούτε μια γραμμή κώδικα, τρέξε στις τράπεζες να βγάλεις κάρτα και καινούργιο λογαριασμό κι άμα καταφέρεις να μείνεις ψηλά από τα σκατά και δεν αρχίσεις να ηδονίζεσαι με τη χαρτούρα τρόποις που θα ζήλευε ακόμη κι αυτός ο ίδιος ο Μαζόχ, ΤΟΤΕ και μόνον ΤΟΤΕ  θα έχεις μια κάποια ελπίδα.

Μιαν ελπίδα να καταφέρεις να μη συγχέεις ούτε στιγμή την εντύπωση-έκπληξη που σου προκαλεί το αχανές σε μέγεθος κι επιρροή μέχρι σήμερα έργο ενός Imperatoris Γαΐου Ιουλίου Καίσαρος Οκταβιανού Divi Filii Αυγούστου με το θαυμασμό που τρέφεις για τον ηρωικό Φάνη.

   

No comments: