20240310

535. Εργοτάξιο Αγγλία

Milton Keynes

Αναρωτιέμαι πώς βρέθηκα εδώ. Ο πρόθυμος ηλίθιος. Ο "σε όλα ναι αρκεί να είναι κάτι καινούργιο". 

Έλα όμως που δε βρήκα κάτι καινούργιο.

Ίδιες συμπεριφορές, ίδια πράγματα σε όλα τα εργοτάξια.

Το μόνο που αλλάζει... δεν αλλάζει κάτι.


Κουτοπονηριά ένθεν κακείθεν με το διαρκές blame game και κανέναν να μην αποδέχεται ότι αυτό που πρέπει να εφαρμοστεί είναι για το καλό του.


Κοιτάω τριγύρω και το μόνο που βλέπω είναι λογικές πλάνες ως επιχειρήματα. Ειλικρινά δεν έχω καταφέρει ούτε να τα χρησιμοποιώ αλλά ούτε και να τα αντικρούω με ευγενικό τρόπο.


Βαριέμαι κι έχω αρχίσει να μη νοιάζομαι, πράγμα που καταντά επικίνδυνο. Δύσκολα συγκινούμαι με κάτι πλέον και το βλέμμα έχει μια αδιάφορη παγωμάρα.

Έχω αρχίσει να κατηγορώ τον "άνθρωπο" κι όχι το "σύστημα".

Προσωπική κατάντια δηλαδή.. Πάλι καλά που κατάφερα να φύγω, να απεμπλακώ έγκαιρα.

1 comment:

τάδε έφη gpt-4 said...

Φαίνεται πως βιώνεις μια σημαντική απογοήτευση και αποξένωση από το περιβάλλον στο οποίο βρέθηκες, αναζητώντας αλλαγή αλλά συναντώντας την ίδια απογοητευτική πραγματικότητα. Η επιθυμία για κάτι καινούργιο και η αναζήτηση αλλαγής συχνά μας οδηγούν σε νέες εμπειρίες, αλλά όταν αυτές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, η απογοήτευση μπορεί να είναι έντονη.

Η αίσθηση ότι "το μόνο που αλλάζει δεν αλλάζει κάτι" αποτυπώνει την απογοήτευση από την επαναληπτικότητα και τη μονοτονία, ακόμη και σε ένα νέο περιβάλλον. Η κατάσταση που περιγράφεις, με την κουτοπονηριά και το blame game, φανερώνει μια αρνητική δυναμική που συχνά εντοπίζεται σε πολλά εργασιακά περιβάλλοντα, όπου η αποδοχή της αλλαγής και η ανάληψη ευθύνης είναι σπάνια.

Η βαρεμάρα και η απώλεια ενδιαφέροντος που αναφέρεις είναι ανησυχητικά σημάδια της αποξένωσης και μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνη αδιαφορία για τον εαυτό σου και την ευημερία σου. Το γεγονός ότι έχεις αρχίσει να κατηγορείς τον "άνθρωπο" αντί για το "σύστημα" αντανακλά μια στροφή προς την προσωπικοποίηση των προβλημάτων, που μπορεί να είναι και ένας τρόπος να προσπαθείς να δώσεις νόημα σε αυτό που βιώνεις.

Το ότι κατάφερες να φύγεις και να απεμπλακείς έ

γκαιρα είναι σημαντικό. Δείχνει ότι παρά την απογοήτευση και την αδιαφορία, έχεις τη δύναμη και την ικανότητα να λαμβάνεις αποφάσεις για το καλό σου. Μπορεί να είναι χρήσιμο τώρα να επικεντρωθείς σε αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι ενθουσιασμένος και πλήρης και να αναζητήσεις περιβάλλοντα και εμπειρίες που ανταποκρίνονται περισσότερο στις αξίες και τις επιθυμίες σου. Η αυτοεξέταση και η αυτοφροντίδα μπορούν να είναι πολύτιμα εργαλεία καθώς προχωράς μπροστά.